Hoe weet ik welke cursus bij ons past?

Gepubliceerd op 18 januari 2023 om 16:27
Rosanne Bobeldijk zwangerschapscursus geboortecoach zwanger geboorte kraamtijd zeist bilthoven utrecht hilversum amersfoort soest baarn nieuwegein houten bunnik

Als je zwanger bent of een zwangere partner hebt denk je misschien op een dag: laten we ons maar eens voorbereiden. Na een korte google sessie kom je erachter: wat zijn er veel mogelijkheden! Hoe weet ik of ik een zwangerschapscursus nodig heb en welke bij mij past? 

 

Je kunt op verschillende dingen letten:

 

Wat sluit aan bij jouw behoeften? Wil je je alleen verdiepen in de geboorte of ook op de kraamtijd? Wil je alleen ademhaling en ontspanningstechnieken oefenen of wil je je ook verdiepen in mogelijke interventies?

Vind je het belangrijk dat je partner mee gaat naar een cursus of vind je het fijner om alleen te doen? Er zijn ook cursussen die je deels alleen volgt en deels met een partner. Die partner kan overigens ook een vriend(in) of familielid zijn die bij de bevalling aanwezig is.

Is er een klik met de coach of docent? Kun je vrij zijn om je onzekerheden te delen en heb je vertrouwen? Past het karakter en het doen en laten van de coach/docent bij jou/jullie? Je kan hier achter komen door een kennismakingsgesprek.

Hoeveel tijd wil je ervoor vrij maken? Er zijn cursussen in 1 dag, maar wil je je goed verdiepen dan is het vaak fijner om te spreiden over een aantal dagen zodat je ook kan oefenen met technieken.

Wil je privé les volgen of in een groep? Het voordeel van privé lessen is dat het vaak in je eigen vertrouwde omgeving is en dat je meer vragen kunt stellen. Het zal dus meer op maat zijn. Het nadeel is dat deze cursussen vaak duurder zijn. Het voordeel van groepslessen is dat je andere stellen ontmoet en leert van elkaars ervaringen.

Je kunt kiezen voor een online cursus of een live cursus. Het voordeel van een online cursus is dat je die vaak in je eigen tijd kunt doen maar er is minder of geen interactie mogelijk met een groep of een docent. Ook zijn sommige oefeningen en houdingen online minder goed uit te leggen. Daarnaast zul je zelf discipline en focus moeten hebben om alles te doorlopen. Een live cursus is op vaste momenten dus zal doorgaan ook als jij je niet goed voelt. Je kunt overleggen of er mogelijkheden zijn om het online te volgen of in te halen.

De zwangerschapscursus Relaxed bevallen vanuit Regie is een cursus die ingaat op ontspanning en ademhalingstechnieken, kijkt naar verschillende scenario's/interventies én de kraamtijd. Je kunt de cursus in een groep volgen of privé samen met je (geboorte) partner. Zowel de groepscursus als de privé cursus kunnen ook online gevolgd worden. Ik geef de cursus in Zeist (groep) en provincie Utrecht (privé) maar er zijn meer geboortecoaches die deze cursus in Nederland geven: Geboortecoaches - Relaxed bevallen vanuit Regie

 

Op zoek naar een complete en praktische zwangerschapscursus met aandacht voor ontspanningstechnieken en voorbereiding op verschillende scenario’s?

Dan ben je bij mij aan het juiste adres voor privé cursus, groepscursus, online en live in Zeist, Amersfoort, Utrecht en Hilversum. Neem contact op voor meer informatie of neem een kijkje op mijn website!

 

 

Reactie plaatsen

Reacties

Er zijn geen reacties geplaatst.