Mijn baby ligt in stuit, wat nu?

Een stuitligging betekent dat je baby niet met het hoofd naar beneden ligt maar met de billen. Dit is in principe geen probleem, het is een variatie op normaal. Ongeveer 3,5% van de baby’s ligt vlak voor de bevalling in stuit. Maar waarom zou je dan toch willen dat het hoofd naar beneden draait? Omdat dat tijdens de bevalling de makkelijkste houding is om geboren te worden. Dat wil niet zeggen dat een stuitbaby niet natuurlijk geboren kan worden. Sterker nog: ik ben zelf op deze manier ter wereld gekomen.

Lees meer »

De kracht van visualisatie

Tijdens een bevalling is het belangrijk om je lichaam en je brein voor te bereiden op de aanstaande ervaring. Visualisatie kan een krachtige manier zijn om je hierbij te helpen. Door te visualiseren kun je je afstemmen op je lichaam en je bevalling, en zo kun je je bevalling verlichten.

Lees meer »

Stress tijdens je zwangerschap

Hoe gaat het? Druk, druk, druk. Een beetje stress hoort erbij toch? Zeker, want als we geen stress hadden dan zouden we niet overleven. Maar wanneer is stress zorgelijk? Het hoe beïnvloed stress je baby als je zwanger bent? Om antwoord te krijgen op deze vragen is het belangrijk te begrijpen wat stress is.

Lees meer »

Hoe weet ik welke cursus bij ons past?

Als je zwanger bent of een zwangere partner hebt denk je misschien op een dag: laten we ons maar eens voorbereiden. Na een korte google sessie kom je erachter: wat zijn er veel mogelijkheden! Hoe weet ik of ik een zwangerschapscursus nodig heb en welke bij mij past? 

Lees meer »