Ik ben Rosanne, 

 

Toen ik in 2018 een positieve zwangerschapstest in mijn handen had was ik euforisch. Tot ik me 3 seconden later besefte: ik moet nu dus ook gaan bevallen. Vanaf die tijd was ik bang, bang om te bevallen. Ik had geen idee waar het vandaan kwam. En ik heb op een tweesprong gestaan: ga ik mijn kop in het zand steken en hopen dat het goed komt. Of ga ik me zo goed als ik kan voorbereiden. Ik ben zo blij dat ik voor het laatste heb gekozen. Ik heb daarmee een reeks aan vervelende bevalervaringen van de vrouwen voor mij (mijn oma en moeder) doorbroken. Bij mijn bevalling werd er wel naar me geluisterd en kon ik wel zelf bepalen in welke houding ik me bevond. Voelde ik me veilig en kwam mijn dochter in alle rust op de wereld. Ik was echt verbijsterd: zo kan het dus ook!

Rosanne Bobeldijk zwangerschapscursus geboortecoach zwanger geboorte kraamtijd zeist bilthoven utrecht hilversum amersfoort soest baarn nieuwegein houten bunnik

Een voorbereide partner is jouw steun

Mijn vriend stond niet meteen te trappelen om met de voorbereiding mee te gaan. Want ja bevallen dat kon hij niet van mij overnemen. Maar bevallen leek hem ook wel echt een ding, gevaarlijk misschien ook wel. Na de cursus die wij volgden dacht hij daar compleet anders over: ‘jij kan dit, ik weet precies wat ik allemaal kan doen en zo’n cursus is eigenlijk heel gezellig met al die andere papa’s to be´.

 

Wat ik wens...

Ik gun alle aanstaande ouders een goede voorbereiding. Het krijgen van een kind is de grootste transitie in je leven. Laat deze periode mooi en bekrachtigend zijn. En een goede voorbereiding betekent niet synchroon puffen in een saai lokaal. Ik geef jullie praktische en onderbouwde informatie en oefeningen waar je echt wat aan hebt!

 

Toch nog meer weten over mij?

Check mijn instagram pagina en lees verhalen over zwangerschap, geboorte, de kraamtijd en mijn leven met twee dochters.