Waarom voorbereiden op je bevalling?

Gepubliceerd op 29 maart 2023 om 16:50
zwangerschapscursus kiezen bevalcursus verschillen

Waarom voorbereiden op je bevalling?

Ja waarom een cursus? Iedereen kan toch bevallen?

 

Zeker waar! En het kan ook heel goed gaan zonder cursus, maar…

 

Wat nou als er een complicatie optreedt of een interventie wordt voorgesteld. Als je je niet hebt voorbereid weet je niet wat je opties en rechten zijn. Het is fijn als je bent voorbereid op het scenario dat jou medische zorg wordt aangeboden, wat bij 75% van de vrouwen gebeurt die voor het eerst bevallen. Wat vind je hiervan? Want ja je mag er wat van vinden! Dan is het handig om te weten welke vragen handig zijn om te stellen. En - als het kan - van te voren te bespreken met je (geboorte)partner en zorgverlener. Zodat zij tijdens je bevalling weten wat belangrijk is. Als je aan het bevallen bent, dan schakelt jouw neo cortex deels uit, waardoor jij rationele vragen lastig kunt beantwoorden. 

 

Wat doe je tijdens voorbereiding?

Als we niet aan het bevallen zijn leven we superveel in ons hoofd, waardoor we het contact met ons lichaam vaak een beetje kwijt zijn. In een cursus ontdek je tools zoals visualisatie, affirmatie en ademhaling die je in contact brengen met je lijf en jouw lijf ook kunnen ondersteunen in stressvolle situaties. Dit kun je gebruiken tijdens je bevalling maar ook tijdens je zwangerschap. Fijn want jouw baby krijgt al jouw emoties mee en chronische stress dat wil je dan liever vermijden. Daarnaast ontdek je hoe je jouw lichaam werkt tijdens een bevalling en hoe je om kan gaan met de intensiteit van weeën. Welke methoden er zijn om pijn te verlichten.

 

Voorbereiden kraamtijd

Het leven na de bevalling is misschien niet iets waar je vaak over nadenkt. Maar die is er wel, en er komt veel op je af, heel veel. En je hebt weinig slaap, heel weinig. Tips om deze tijd zo relaxed mogelijk door te komen gaan je helpen.

 

Relaxed bevallen vanuit regie

Niet elke zwangerschapscursus besteedt aandacht aan al deze onderwerpen. Kijk wat jouw behoefte is en kies daar de cursus bij die bij jou past. Bij mijn programma Relaxed bevallen vanuit Regie besteed ik aandacht aan alle bovenstaande onderwerpen. Die jou gaan helpen met een bevalling vanuit vertrouwen en regie. Én die relaxte kraamtijd.

 

Op zoek naar een complete en praktische zwangerschapscursus met aandacht voor ontspanningstechnieken en voorbereiding op verschillende scenario’s?

Dan ben je bij mij aan het juiste adres voor privé cursus, groepscursus, online en live in Zeist, Amersfoort, Utrecht en Hilversum. Neem contact op voor meer informatie of neem een kijkje op mijn website!

 

Reactie plaatsen

Reacties

Er zijn geen reacties geplaatst.